莫斯科地区别墅

2017-06-18 作者:admin 来源:未知 浏览:

设计方:M2 Architectural Group
分类:别墅建筑
内容:实景照片
总建筑师:Alexander Zhidkov
摄影师:Eugene Kulibaba

除了要应对来自技术上的挑战,一个负责别墅设计的建筑师同时还要解决将自然环境融合进设计中的问题。当然融合的目标是越自然越好。负责别墅设计的建筑师必须对场址很敏感,这包括方向和对光线的捕捉,内部空间必须拥有最好的视角,还必须是一个结构清晰的封闭空间。别墅的场址坐落在一片桦林空地的后部。在别墅修建的期间,一棵树都不能被砍伐。别墅由两个建筑体量构成。其中较小的一个是一栋一层楼的建筑体量,这个体量中有一个车库。还有必要的暖气与空调系统。这栋建筑物以绿色的屋顶为特色。

较大的建筑体量比地面稍微高一点,有两个都位于地面之上的楼层,建筑物中还有拥有两层窗户的空间,这个空间朝向东边的树林。建筑物的外墙使用的是落叶松木板。别墅内部的地板和墙壁所使用的材料也是落叶松。这种类型的自然主义设计使得别墅能够有机的嵌入周围的地形中。别墅内部空间的中心地带是一个拥有两层窗户的起居室。它拥有一个过大的、能看见全景的窗户,这样的设计为空间带来最大量的光线和空气。

Besides technical challenges an architect, responsible for the mansion design, will also solve for the incorporation of natural landscape. The goal is to be as nature considered as possible. The architecture of the mansion must be site-sensitive in relationship to its orientation and light capture, while interiors must deliver best views and a spatially articulate enclosure.The site is located in the back of the birch forest clearing. No trees are allowed to be cut during the construction.The mansion is a two-volume construction. The smaller, first-store volume, contains a garage with necessary systems for heating and air conditioning. The building features a green roof.

The larger volume, located above the ground floor, has two above-ground floors with two tiers of windows spaces oriented east towards the forest.Building facades are finished with larch planks. Larch is also used in partional interior finishing: flooring and walls. This kind of tribute naturalism allowed the house to be organic insertion into the surrounding landscape.The central place interior space is a two tiers of windows livingroom. It has oversized panoramic windows, harvesting a maximum amount of light and air for the space.